Logo Motortrails.nl motorreizen

Colombia El DoradoMotoren
Tijdens deze reis rijd je op Honda XR150cc. Er is een upgrade mogelijk naar Honda XRE300cc. 

Verzekering
De motoren zijn voorzien van een standaard WA verzekering. Deze verzekering dekt fysieke schade aan derden. Materiële schade aan derden is niet verzekerbaar in Colombia. Schade aan de motor valt niet onder de basis verzekering. Schade door jezelf toegebracht aan de motor komt voor eigen rekening. 

Zwaarte van de reis 
Tijdens deze reis door Colombia rijden wij door landschappelijk zeer afwisselende gebieden en klimaatzones. Soms gaat de route over goede asfaltwegen, over zandpaden in het hete vlakke platteland, maar ook over stenige bergweggetjes door de tropische bossen en over gravelweg met bergpassen van over de  4000 meter.  We overnachten echter niet op zeer grote hoogte. De dagafstanden zijn soms lang, maar meestal bestaat erg genoeg tijd om onderweg tijd te maken voor leuke stops. 

Ongeveer de helft van de route gaat over onverharde wegen. De meeste wegen zijn niet moeilijk te rijden, maar enkele trajecten zijn zonder off road ervaring wel pittig. We raden je  daarom aan om voor deze reis een basis off roadtraining te volgen. Ter plaatse kun je er ook altijd nog voor kiezen om een pittig traject over te slaan door samen met de volgauto de gemakkelijker variant te volgen.  De reis is echter niet geschikt voor beginnelingen.  De motoren zijn lichte en wendbare Enduros. 

Overnachtingen
Overnachten doen we in midden-klasse hotels. Dit zijn in Colombia redelijke hotels met meestal eigen badkamer en toilet. Aangezien de temperaturen nogal op kunnen lopen is er niet altijd standaard warm water aanwezig. Het hotel in Pueblo Bello is eenvoudig en in Juan de Acosta beschikt het ecohostel over 3 ruime kamers met vides, maar de ligging en ambiance hier is uniek. 

Kleding
Een helm is verplicht, evenals beschermende kleding met protectoren, goede handschoenen en laarzen of stevige schoenen. Door de warme temperatuur in het noorden, is het raadzaam om ademende beschermende kleding mee te nemen. In de bergen heb je weer warmere kleding nodig, hier wordt het soms overdag niet warmer dan 15 graden.  Het is ook raadzaam om voor in de bergen een licht regenpak mee te nemen. We raden aan om een open Enduro helm te dragen met een bril die goed afsluit tegen het stof.

Visa
Voor Colombia hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een stempel in je paspoort waarmee je drie weken in het land mag blijven.

Veiligheid 
Colombia, is dat niet het land van FARC. Ja dat klopt en FARC is nog steeds actief, echter veel minder dan jaren geleden en uitsluitend in door leger omsingelde gebieden. Hier komen we niet, en willen we ook niet komen. Het leger weet heel goed waar de rebellen zich bevinden en sluiten dan dit gebied af voor buitenlanders, het is dus niet mogelijk om in een risico gebied te komen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  COL
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 4.295,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner