Logo Motortrails.nl motorreizen
Namibiƫ Kaokaland BIZARRE LANDSCHAPPEN EN HIMBA VOLKEN

Namibiƫ Kaokaland

Tijdens deze motorreis rijden we door het dunbevolkte Namibië, ontdekken we het spectaculaire Etosha wildpark, de ruige Skeleton kustlijn en de tweeduizend kilometer lange zandwoestijn. Daarnaast bezoeken we de bijzondere Himba stammen,

We rijden over gravel zandwegen en asfaltwegen. Onderweg zien we veel dieren en we stoppen regelmatig om de bijzondere ongerepte ruige natuur van Namibië te bewonderen. In het Etosha National Park maken we een safari langs drinkplaatsen waar leeuwen, giraffen, olifanten maar ook veel vogels drinken en badderen. In de zandwoestijn maken we kans om de woestijn olifanten te zien. Uiteraard gaan we tijdens de zonsopkomt naar de schitterende intens rode tot pastelgele eindeloze duinen van Sossusvlei. We zien de pieken en kloven van het Naukluft gebergte.

In Noord-Nambië is Kaokoland het leefgebied van de Himba, één van de laatste nomadische stammen in Afrika. In het dorp ontmoeten we vrouwen met okerrode huid en haren die stijf zijn van het geitenvet. Hun huizen zijn bijenkorfvormig en worden gemaakt van takken, modder en mest. Koeienvellen op de grond dienen als slaapplaats voor de kinderen, aan de overkant is het bed van de moeder. 

Namibië is een van de jongste landen in Afrika, sinds 21 maart 1990 is het onafhankelijk. Namibië is van 1884 tot 1915 een Duitse kolonie geweest. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het gebied enige jaren onder Brits gezag. In 1921 kreeg de Unie van  Zuid-Afrika een mandaat van de Volkenbond tot tijdelijk bestuur van Zuidwest Afrika. Dit mandaat werd in 1966 door de Verenigde Naties opgeheven. Zuid-Afrika weigerde echter zich terug te trekken, en bleef het gebied bezetten. Op 28 februari 1994 werd de enclave Walvisbaai als laatste gebiedsdeel door Zuid-Afrika aan Namibië overgedragen. Namibië is nu stabiel en vredig.

Tijdens deze spannende motortocht  door Namibië ontdekken we de natuurschatten, we  maken kennis met de Himba stammen en genieten van het enorme dierenrijk. • Reisdetails

  Reiscode:
  NAM
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  16
  Prijs:
  vanaf 4.995,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner