Logo Motortrails.nl reisleiders, wie, motortrails

Wie zijn wij

Wie zijn wij
Al onze reizen worden begeleid door een van onze ervaren Nederlandse Reisbegeleiders. Je zult dus altijd een van onderstaande begeleiders op je reis treffen.

MARCO BRAND
In 1991 begon het reizen voor Marco met een reis van een jaar als gewone backpacker door Amerika, Australie en Zuidoost Azie. Direct daarna is hij in dienst gekomen van Koning Aap Reizen en heeft in acht jaar tijd tientallen reizen begeleid op bijna alle continenten. Tussen de reizen door bereisde hij het gehele Aziatische continent, maar vooral verbleef hij in Zuidoost Azie waar hij Vietnamees leerde en, uit interesse voor de prachtige bergvolkeren, op de motor op onderzoek ging naar zeldzame stammen in de afgelegen berggebieden van het noorden van Vietnam.

Om zijn enthousiasme over en kennis van het gebied te kunnen delen heeft hij in 2000 voor het eerst de Noord-Vietnam Bergvolkeren motorreis georganiseerd. Marco begeleidde de meeste reizen van Motor Trails maar legt zich nu meer toe op de organisatie en ontwikkeling. Hij begeleidt nog een aantal reizen per jaar.
LIDWIEN KUIPHUIS
Op haar 19e trok Lidwien per motor door de Sahara en reisde door de meeste landen in West Afrika. Vervolgens reisde ze door Australie, Nieuw Zeeland en bezocht veel landen in Azie. Maar steeds weer keerde ze terug naar Afrika waar ze haar hart verloren heeft aan de natuur, de muziek en de bevolking. Voor Koning aap en Ashraf begeleidde ze de afgelopen jaren reizen door Midden en Zuid Amerika en Noord Afrika. Lidwien woont momenteel in Duitsland en werkt tussen het reizen door op een reisbureau.

Voor Motor Trails begeleidde ze in 2007 met veel plezier voor het eerst de Tanzania Safari. Vanwege haar uitgebreide reis- en reisbegeleiderservaring en talenkennis is ze op vele reizen inzetbaar. Lidwien heeft inmiddels al vele reizen voor Motor Trails begeleid.
BART SCHUILING
Nadat Bart in Wageningen afstudeerde op het gebied van Tropische Plantenteelt, vertrok hij in 1980 naar Indonesie waar hij een aantal jaar als hulpverlener werkte op Sumatra. Off road rijden was de enige manier om zich daar te verplaatsen. Tijdens zijn 2 jarige verblijf in Australie, op een Honda CB 250 dwars door het land, waarbij hij ruim 25.000 km aflegde. Ook Nieuw Zeeland heeft hij uitgebreid op de motor verkend.

Terug in Nederland is hij in dienst gekomen van Baobab reizen. In de zestien jaar als reisbegeleider heeft hij niet alleen tientallen reizen begeleid op alle continenten en maar zich ook bezig gehouden met het ontwerpen en organiseren van reis. Sinds 2005 werkt hij voor Motor Trails, als reisbegeleider. Bart spreekt vloeiend Spaans en Indonesisch.
TIZIANA WARMERDAM
In 2001 verliet Tiziana Nederland voor een lange reis door Zuidoost Azie. Deze sloot ze af met de aankoop van een klassieke Enfield welke ze via Noord India, Pakistan en Iran terug naar huis reed. Ze werd op slag verliefd op de Indiase Himalaya en keerde hier nog vaak terug op de motor.

Kort daarna gaf ze haar baan op, reisde nog wat over de wereld en kwam in dienst van verschillende internationale motorreis organisaties. De laatste jaren heeft ze voornamelijk in India en Nepal erg veel motorreizen begeleid. Sinds 2008 begeleidt ze voor motortrails reizen naar verschillende bestemmingen in Azie en Zuid Amerika.
LARS CALDENHOVEN
Uit interesse in Indianen maakte Lars lange reizen door het westen van de VS en door Midden-Amerika. Hij zwierf nog een jaar rond door andere delen van Zuid Amerika en eindigde in Peru. Hier verloor hij zijn hart, leerde Spaans en trouwde een Peruaanse schone. Hij begeleidde daarna vanuit zijn nieuwe thuis vele reizen voor meerdere Nederlandse Reisbureaus.

Door zijn grote kennis van het land, de taal en de routes en is hij de ideale begeleider van onze motorreizen door Zuid Amerika. Lars heeft zijn eigen motoren gekocht die worden gebruikt voor de Peru, Bolivia en lange Zuid Amerika specials. Lars begeleidt voor motortrails reizen in Peru, Bolivia, Patagonie.

GEERT MEIJER
Geert's zolder puilt uit van de bekers die hij gewonnen heeft in de motorcross. Het off road rijden in Cyprus is al hobby begonnen.

Zijn kennis van de routes en de tracks op het eiland hierdoor zo groot geworden dat hij voor Motor Trails nu al jaren de Off-Road reizen in Cyprus begeleidt.
 

REMCO VAN STAPPERSHOEF
Remco studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte vervolgens een aantal jaren in het bedrijfsleven. Toen hij in 2002 en 2003 als managementadviseur in Oeganda werkte is hij verslaafd geraakt aan het motorreizen. Hij heeft in die periode op een 125cc Susuki circa 20.000 km door Oost Afrika afgelegd. Sindsdien heeft hij zijn vaste werkzaamheden gecombineerd met reizen en reis begeleiden.

Voor Sawadee heeft hij meerdere reizen begeleid in Afrika, Midden-Oosten en Azië. In 2009 heeft hij een half jaar door Latijns-Amerika gereden op een Honda 650XR. Hij blijft zijn werk graag en met veel plezier combineren met het begeleiden van reizen.
MARC STAKENBURG
Maakte meer dan 30 jaar radioprogramma's die vaak met muziek hadden te maken, de bekendste zijn Leidsekade Live en Het theater van het sentiment. Amerika is een andere liefde van hem. Sinds 1980 komt hij daar meerdere keren per jaar. Muziek, Amerika en zijn nieuwe liefde motorrijden komen perfect bijelkaar in de door hem ontwikkelde reis Roots of Music. Op een Harley rijden over vrijwel verlaten wegen door Het Diepe Zuiden van The Mississippi Delta met de speakers op 10 blijft een geweldige ervaring.

Naast het reizen is Marc actief als allround presentator, houdt lezingen over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek, schrijft een boek over dat onderwerp en is in te huren als dagvoorzitter op velerlei gebied.

ROBBERT VAN BUSSEL

In 2010 maakte Robbert zijn eerste verre buitenlandse reis naar Vietnam en hij was direct verkocht. De liefde voor het reizen en het enthousiasme om landen en culturen te ontdekken was geboren. Dit resulteerde o.a. in zijn keuze voor de studie International Management en buitenlandse stages in Hong Kong en Ethiopië. Na kortstondig in de internationale sales te hebben gewerkt, kwam hij snel tot de conclusie dat hij een ander pad wilden bewandelen.

Tijdens een reis door Oeganda en Rwanda met Motor Trails kwamen zijn passies voor reizen en motorrijden en het plezier in de omgang met groepen bij elkaar. Vandaag de dag neemt hij zelf mensen per motor mee op avontuur en begeleidt ze door prachtige gebieden in het buitenland. Robbert is onze jongste begeleider.

BRITA MATTHIESEN
Na een studie Romaanse talen en 10 jaar als fotografe voor de Duitse uitgeverij Brita gewerkt te hebben, heeft Brita gekozen voor een leven als freelancer. Haar twee grootste passies zijn motorrijden en onbekende gebieden ontdekken. Ze werkt nu als journalist voor diverse tijdschriften en gepubliceerde artikelen over de landen waar ze reisden. Brita was meerdere malen in Azië en Afrika, maar haar favoriete continent is Midden- en Zuid-Amerika.

Vooral Columbia heeft haar hart gestolen, waar ze een tijd woonde en werkte in begin jaren '90. Sindsdien gaat zij regelmatig terug naar de meest noordelijke landen in Zuid-Amerika om daar nieuwe gebieden te ontdekken, natuurlijk op de motor.

Als reisleidster wilt Brita graag aan de reiziger niet alleen de natuurlijke schoonheid tonen, maar ook de vaak bijzondere cultuur van de lokale bevolking.

KO DUIJVESTEIN
Ko rijdt in Nederland een zware Moto-Guzzi. Hij kwam in 2011 voor het eerst in Kenia en maakte toen kennis met de lichte motorfiets waarmee het lekker off-road rijden is. Sindsdien wilt hij niet anders meer rijden. Ko reed in 2017 van Kenia naar Kaapstad op een 200 cc-tje. "zonder pijn" zegt hij zelf.
Daarvoor deed hij al talloze reizen door Oost-Afrika. Weet veel over cartografie en computers, maar is ook nog eens reuze motor-technisch.

Ko houdt van het authentieke Afrika en komt elk jaar 3 maanden naar het Afrikaanse continent, om verder dit continent te ontdekken, en om reizen te begeleiden.

ROLAND SPRUIJTENBURG
In 2007 is Roland naar Indonesie verhuisd om daar, na voorheen meerdere keren geweest te zijn, definitief te gaan wonen. Na het op de motor verkennen van diverse eilanden zoals Java, Bali, Lombok, Sumbawa en Flores besloot hij om van zijn passie zijn beroep te maken. Sinds 2011 begeleidt Roland vele motorreizen niet alleen in Indonesie, maar ook in Thailand en Filipijnen.

Vanaf 2017 begeleidt hij motorreizen voor Motor Trails in o.a. Indonesie en Filipijnen. Roland spreekt vloeiend Indonesisch.

BRECHT VAN DER LAAN
Brecht heeft ooit voor productontwerper gestudeerd. Na zijn studie vertrok hij naar Tanzania waar hij een jaar woonde werkte en reisde. Terug in Nederland kwam hij in de duurzame energie terecht.

Van 2011 tot 2015 werkte Brecht in de zonne-energie in Cambodja. In zijn vrije tijd heeft hij met zijn vrouw en/of met vrienden zo’n beetje elke uithoek van dat land wel bezocht met de fiets of op de motor. Dat hij inmiddels de Cambodiaanse taal beheerste was erg handig en leverde vele mooie ontmoetingen op.

Inmiddels is Brecht (op de fiets) van Cambodia terug naar huis gekomen en werkt hij hier in de zonne-energie. Hij offert graag zijn vrije dagen op om de Cambodja reis te begeleiden en zijn liefde voor het land en de mensen te delen.

MICK SONNENFELD
Nu de kinderen en zijn Italiaanse restaurant min of meer op eigen benen kunnen staan, kan Mick zich nu volop storten op z'n andere passies: naast lekker eten zijn dat immers reizen en motorrijden. Zijn hele leven werd dit vooral beperkt tot de vakanties waarin hij alle uithoeken van de wereld wel per motor, auto of camper zag, nu is er daarbuiten ook ruimte. Door zijn ervaring is Mick overal inzetbaar, maar op dit moment vooral actief in Zuid-Oost Azië.

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner