Logo Motortrails.nl motorreizen

Sri Lanka Hoogtepunten

Dag 1 - Amsterdam - Vertrek

Dag 2 - Aankomst Colombo - Negombo 
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij arriveren jullie of ‘s morgens of ‘s middag op de luchthaven van Colombo. Het is dan nog 20 minuten rijden naar het hotel in het centrum van Negombo.In de namiddag gaan we de motoren bij de garage ophalen en maken we kennis met de monteur/chauffeur die met onze reis mee zal gaan.

Dag 3 - Negombo – Kalpitiya (Puttalam Lagoon)
We rijden Negombo uit en het wordt al snel rustig op de weg, zeker als we ook nog van de hoofdweg afslaan en de secundaire weg gaan rijden. We rijden deels langs de kustweg waar veel garnalen kwekerijen zijn. We komen door een oase van palmboom plantages en rijden vervolgens over een onverharde weg naar het noorden te rijden richting Kalpitiya. Deze streek is in opkomst voor de echte kite en wind surfers en hierdoor zijn veel kleine gemoedelijke resortjes. Vanaf ons resort kunt u naar het strand wandelen of de surfes bezig zien in de naast gelegen lagoon.

Dag 4 - Kalpitiya - Dambulla
Vandaag gaan we oostwaarts het binnenland in. Al snel verruilen we de hoofdweg voor de kleine binnendoorweggetjes waarvan de kwaliteit meteen een stuk minder is en soms ook nog even onverhard is. Het gebied waar we gaan rijden kenmerkt zich door de vele watertanks en uitgestrekte rijstvelden die een mooi vergezicht opleveren.

Ons hotel met zwembad ligt aan de rand van het levendige plaatsje Dambulla.

Dag 5 - Dambulla - Kandy 
De dag begint met een rit  langs het grote Parakrama Samudra meer. Daarna rijden we door diverse dorpjes richting Knuckles Forest Reserve. We volgen de oude weg en beklimmen en stoppen onderweg meerdere keren om van het uitzicht te genieten. Vervolgens rijden we vóór Kandy nog een mooie ronde door diverse theeplantages om te genieten van dit prachtige landschap. Kandy is ondermeer bekend door de Temple of Tooth, deze gaan we bekijken. De tempel bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het relikwie een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek, omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Het museum Of World Buddhist, dat achter dit complex ligt, mag zeker niet overgeslagen worden. Het geeft een mooie uitleg inclusief vele oude beelden over hoe het Boeddhisme is ontstaan.

Het hotel met zwembad ligt niet ver van het centrum en heeft fraai uitzicht over de vallei.

Dag 6 - Kandy - Nuwara Eliya 
We rijden Kandy uit via de hoofdweg om even te genieten van het drukke verkeer met haar vele stinkende oude bussen. Naarmate we verder wegrijden wordt het ook rustiger en na 18 haarspeldbochten genomen te hebben slaan we af en rijden weer relaxed over kleine weggetjes, met dit keer heel veel rijstvelden om ons heen. Via Victoria Randenigala Rantembe Sanctuary gaan weer klimmen en al snel zitten we weer tussen uitgestrekte theeplantages, totdat we in het hotel vlak buiten Nuwara Eliya aankomen.

De vrouw des huizes zal voor onze een heerlijk tradioneel diner gaan klaarmaken.

Dag 7 - Nuwara Eliya - Ella 
We verlaten Nuwara Eliya en gaan al snel van de hoofdweg af om weer de vele theeplantages te rijden met adembenemende vergezichten. Al klimmend wordt de weg steeds slechter en smaller. Net over de top slaan we een smal pad in dat eerst door een bebost gebied gaat en later door kleine dorpjes gaat waar de mensen hun brood verdienen door te werken op de diverse theeplantages. Vervolgens rijden we al slingerend en, indien het helder weer is, met een geweldig vergezicht richting Ella. Ella is een gemoedelijk dorpje met diverse restaurants. We overnachten direct aan de rand van het centrum midden in de bossen.

Dag 8 Ella - Udawalawa 
Na het ontbijt gaan we richting het zuiden. We rijden eerst nog heerlijk rustig door de bergen en via een klein weggetje komen we uiteindelijk op de doorgaande weg. Via Lunugamvehera Nationaal Park, waar olifanten spontaan de weg kunnen oversteken, verder naar Yala Nationale Park waar we over rode zandwegen en kleine zandpaden rijden.  Als dit nog niet genoeg is kunnen we off road binnendoor naar Udawala rijden. Ons hotel ligt direct tegenover het olifanten weeshuis. DIt kun je optioneel bezoeken om ondermeer het voeren en zwemmen in de rivier van olifanten kunt bekijken. 

Dag 9 - Udawalawa - Negombo 
We laten de zuidkust achter ons en gaan richting het noord-westen, weer de bergen in. Al snel komen de theeplantages te voorschijn en naarmate we klimmen, worden de wegen slechter en het klimaat weer koeler. Als het helder weer is zien we de kustlijn achter ons langzaam verdwijnen en via vele haarspeldbochten dalen we weer af en rijden naar Negombo.

Dag 10 - Negombo - vertrek Amsterdam
Helaas zit deze motorreis er weer op en wordt je met een taxi naar de luchthaven van Colombo gebracht. Afhankelijk van het tijdstip dat je vertrekt, kan het zijn dat je dezelfde dag nog aankomt in Nederland.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SRH
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  4 - 10
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 3.195,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner