Logo Motortrails.nl motorreizen

Sri Lanka HoogtepuntenTijdens deze reis rijd je op een Enduro 250cc.

Mocht je op een traditionele Indiase Royal Enfield willen rijden, dan kan dat met een bijbetaling van  € 100,-.

Off Road
Regelmatig rijden we over onverharde wegen en of paden. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen deze off road delen wel een stuk uitdagender zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, hand-schoenen, een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. In de lagere delen is het doorgaans tropisch warm. Een zomer motorjas en broek met becherming is daarom aan te raden. In de bergen kan het best fris of zelfs vrij koud zijn, met name in het geval van de Horton Plains. Je kunt dan extra warme kleding onder je motorkleding dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof.

Rijbewijs
In Sri Lanka heb je naast je Nederlandse motorrijbewijs, ook een internationaal rijbewijs nodig. Deze vraag je aan bij de ANWB voor vertrek. Daar bovenop heb je nog een lokaal rijbewijs nodig. Deze wordt in Sri Lanka afgegeven obv het internationale rijbewijs. Je hebt dan eigenlijk drie rijbewijzen. Het lokale rijbewijs regelen wij voor je en ligt voor je klaar bij aankomst. Aanvraag duurt 3-4 dagen. Kosten hiervoor zijn 45,- . Dit is exclusief de reissom en zal apart op de factuur vermeld worden. 

Visa
Voor Sri Lanka heb je een visum nodig. Deze kun je niet meer bij aankomst op de luchthaven kopen en moet je vooraf online aanvragen. Wij kunnen dit ook voor je doen. Je paspoort dient na terugkeer in Nederland nog 6 maanden geldig zijn.

 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SRK
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  4 - 10
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 2.895,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner