Logo Motortrails.nl motorreizen
Noord-India Himalaya RUIG GEBERGTE EN DE HOOGSTE WEG TER WERELD

Noord-India Himalaya

In 2003 organiseerden wij onze eerste India Himalaya motorreis. Toen nog op rechtsgeschakelde Enfield Bullet motoren. Natuurlijk staat dit gebied bekend om de hoogste weg ter wereld en de prachtige passen en hoorvlaktes. Maar omdat er is nog veel meer te zien is en we willen voorkomen dat we dezelfde weg heen als terug moeten rijden, hebben wij gekozen om een rondje te rijden.

We beginnen in de Sikh hoofdstad Amritsar en rijden via de verblijfplaats van de Dalai Lama richting het omstreden maar indrukwekkende Kashmir in het uiterste noordwesten.

Langzaam klimmen we vervolgens over ongeevenaarde hoogte richting Leh van waaruit we de hoogste weg ter wereld rijden. Via prachtige passen zakken we langzaam weer af naar het laagland en eindigen de reis in Dehli. Ter afsluiting brengen we nog een bezoek aan de Taj Mahal.

Deze reis die door de hoogte, de slechte wegen en de klimatologische omstandigheden soms zwaar kan zijn voert je op een klassieke Enfield door één van de ruigste gebieden ter wereld en geeft je bovendien een volledig beeld van alle culturen en bezienswaardigheden van Noord India.

Combi reis Kashmir en Spiti: Op verzoek kunnen we de reizen Kashmir en Spiti samenvoegen. Op de heenreis, langzaam stijgen naar de hoogste weg toe over Kashmir. Vanaf Leh terug naar het laagland rijden door de Spiti vallei. De wegen zijn hier slecht en de accommodaties erg eenvoudig. Maar het is een zeer bijzonder deel van de Himalaya waar nog niet zoveel toeristen komen. Voor meer informatie stuur een mail naar info@motortrails.nl

Verhaal in Toeren Belgie 2016 (pdf)

  • Reisdetails

  Reiscode:
  IND
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  16
  Prijs:
  vanaf 0,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner