Logo Motortrails.nl motorreizen

Moldavie 15 Landen

Motoren
Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met –nagenoeg- nieuwe banden vertrekt. Wij adviseren tevens een bandenreparatieset mee te nemen.

Groepsreis maar toch individueel
Tijdens de Motor Trails Europa reizen combineren we de voordelen van een groepsreis met de vrijheid van individueel motorrijden. Voor elke rijdag is een route beschrijving gemaakt. Je kunt per dag beslissen of je de route alleen met je reisgenoten of met andere groepleden samen wilt rijden. Jij beslist zelf hoe laat je vertrekt en kunt dus op je eigen manier je dag indelen. Op deze manier heb je tijdens de reis optimale vrijheid en kun je je eigen tempo rijden. Je ontmoet de rest van de groep weer aan het eind van de dag in het hotel.

De zekerheid van een volgauto
Enige tijd nadat de laatste rijder vanaf het hotel is vertrokken zal de volgauto vertrekken. De volgauto wordt bestuurd door de reisleider en zal nooit een deelnemer inhalen. Hij zal dus dienen als een soort bezemwagen. Natuurlijk kan alle bagage in deze volgwagen worden vervoerd wat je nog meer het gevoel van vrijheid geeft tijdens het rijden.

Het gemak van een reisbegeleider
De reisbegeleider rijdt dus niet mee op de motor maar is bestuurder van de volgauto. Verder bestaan de taken van hem of haar uit het informatie geven over mogelijkheden op de vrije dagen het bevestigen van de hotels onderweg en in het algemeen zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt. Vanzelfsprekend is de reisbegeleider het aanspreekpunt voor alle mogelijke zaken tijdens de reis.

Zwaarte van de reis
Dit is wellicht de eenvoudigste reis binnen het ‘Europa' gedeelte. Dit komt met name doordat het landschap uitsluitend bestaat uit glooiend heuvelland en platteland. We rijden alleen over asfaltwegen van redelijke tot uitstekende kwaliteit. Verder mijden we drukke verkeersaders en toeren we zoveel mogelijk over lokale wegen en worden de wegen alsmaar rustiger naarmate we verder naar het noordoosten rijden. Wel moet je af en toe rekening houden met langzaam verkeer, overstekende (huis)dieren, en medeweggebruikers die het niet zo nauw nemen met verkeersregels. De middelgrote hoofdsteden zorgen nauwelijks voor problemen.

Overnachtingen
Tijdens deze reis maken we gebruik van een diversiteit aan middenklasse overnachtingsmogelijkheden, De accommodatie is overal op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Een eenpersoonskamer is op aanvraag. Op de meeste locaties kunnen de motoren op een al dan niet afgesloten eigen terrein worden gestald.

Veerboot
Tijdens deze reis maken we gebruik van een veerbootovertocht met overnachting. Deze s van Italie naar Albanie..Deze is bij de reissom inbegrepen. Aan boord van deze veerboot heb je tijdens de overtocht een vierpersoonshut tot je beschikking met eigen wc en douche. Je wordt dus ingedeeld in een van de vier persoonshutten. De eenpersoonskamertoeslag geldt niet voor deze overnachting. 

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Waterdichte motorkleding of regenkleding is ook aan te raden.

Visum en rijbewijs
Voor deze reis zijn geen visa vooraf nodig. 

Algemene informatie over de organisatie en structuur van de reizen

http://www.motortrails.nl/Informatie/Organisatie/MT-Organisatie.asp

 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  MOD
  Categorie:
  On road (eigen motor)
  Groepsgrootte:
  8 - 16
  Dagen:
  23
  Prijs:
  vanaf 3.395,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner