Logo Motortrails.nl motorreizen
Tadjikistan Pamir Highway Autoreis DOOR EEN VAN DE RUIGSTE GEBIEDEN OP AARDE

Tadjikistan Pamir Highway Autoreis

De Pamir Highway is ooit door de Russen aangelegd als verdedigingslinie tegen de oprukkende Britse koloniale troepen uit het zuiden. De weg loopt langs de grens met Afghanistan door een van de ruigste en meest afgelegen gebieden op aarde.

We beginnen de reis in Osh in Kirgystan aan de grens met Uzbekistan. Via de het uiterste zuidwestelijk deel van Kirgystan, langs de grenzen met Uzbekistan, rijden we Tadjikistan binnen. Na een stop in de hoofdstad Dushanbe rijden we de hooglanden in.

Hotels zijn hier beperkt en we slapen regelmatig bij mensen thuis. In dit lege woeste land met haar uitermate gastvrije bevolking zijn nog niet veel toeristen je voor geweest. In het ruige hooggebergte ver boven de boomgrens rijden we de Pamir Highway. We blijven zeker tien dagen op redelijke hoogte en na een uitstapje naar de grens met China dalen we weer af terwijl we Kirgystan weer inrijden.

Dit is een redelijk zware reis naar een zeer unieke autoreis bestemming, een van de laatste overgebleven natuurgeheimen op aarde!

De hele route krijg je mee als Garmin GPS route. • Reisdetails

  Reiscode:
  STA
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner