Logo Motortrails.nl motorreizen

Centraal en Noord Vietnam Cultuur

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX 150cc.  Mocht je de voorkeur hebben voor een  Honda XR 250cc motor dan is dit mogelijk tegen een meerprijs (zie prijzen pagina) , geef dit dan door bij de inschrijving. De 250 cc zijn beperkt beschikbaar. 

Reisbegeleiding
Deze reis wordt begeleid door een meertalige reisleider.  Hij kent inmiddels alle routes, hotels, restaurants en spreekt goed Nederlands en Engels.

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden. Deze wordt bestuurd door onze lokale chauffeur. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door het noorden van Vietnam rijden we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. We rijden op lichte motoren die de reis zeer toegankelijk maken voor ook rijders die nog nooit eerder een avontuurlijke motorreis gemaakt hebben. De dagafstanden zijn niet lang zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto's te maken of dorpjes te bezoeken. Moeilijk kan echter zijn de deelname in het extreem drukke verkeer in en rond Hanoi. Ook dien je er rekening mee te houden dat op de hoofdwegen die wij zoveel mogelijk vermijden het druk kan zijn met vrachtwagens die de verkeersregels niet zo nauw nemen.

Off Road
Slechts twee of drieg dagen van de reis rijden over onverharde wegen en of paden. In het huidige schema zijn dit twee of drie dagen. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in het noorden van Vietnam van juni tot enmet eind augustus. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Rijbewijs
In Vietnam mag je sinds 1 januari 2016 officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden.  Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Vietnam. IRB model 1968 wordt geaccepteerd.

Visa
Een visum is nodig om naar vietnam te reizen. Meer informatie hierover ontvang je bij je boeking 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 


 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  VIE
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  22
  Prijs:
  vanaf 4.295,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner