Logo Motortrails.nl motorreizen

Mongoliƫ Rendier volk AutoreisTijdens deze reis bestuur je zelf een Toyota landcruiser, Nissan Patrol of vergelijkbare auto.

Zwaarte van de reis 
De zwaarte van de reis is geheel afhankelijk van de regen. De ondergrond verandert dan in een glibberige modder. Vooral de dag naar Tsagan Nuur zal dan erg zwaar zijn. We kiezen niet speciaal voor heel lastige routes. De wegen zijn standaard slecht in Mongolie en de hoofdroutes zijn meestal al lastig genoeg.

Het deel te paard
Om bij de rendier volken te komen op de grens met Siberie moet je te paard. Er zijn in dit gebied geen wegen, te paard is de enige manier om hier te komen. Het is circa 5 uur rijden te paard vanaf het laatste punt dat je met de auto kunt bereiken. Te paard steek je een paar grote rivieren over en rijd je door de naaldboombossen. Het is een prachtige tocht. Mocht je geen paardrij liefhebber zijn of dit deel van de reis niet interessant vinden, dan is het mogelijk om dit deel uit de reis te halen en te vervangen door autoroutes. 

Klimaat 
Mongolië kent een extreem landklimaat. Dit betekent koude winters en hete zomers. De beste periode om hier te reizen in het voorjaar en het najaar. In Mei ligt er meestal nog erg veel sneeuw.

Overnachtingen
De afstanden zijn groot in het leegste land ter wereld. En overnachtingsplaatsen zijn er buiten de paar steden nauwelijks. Wij zorgen voor tenten en kampeer gerei, op verschillende plaatsen zullen we dus moeten kamperen.

Rijbewijs
Je hebt voor Mongolië een internationaal rijbewijs nodig. Dit kun je bij de ANWB aanvragen. In België kun je voor het internationaal rijbewijs bij de gemeente van je woonplaats terecht.

Visa
Voor Mongolië geldt een visum plicht, je dient deze vooraf aan te vragen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.
 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SMO
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner