Logo Motortrails.nl motorreizen

Kirgizie Nomaden AutoreisTijdens deze reis rijden jullie in een Toyota Runner 4x4 auto. De auto komt uit Osh en wordt dus voor deze reis naar Bishkek gebracht en daar ook weer opgehaald. De kosten hiervan zijn in de prijs opgenomen. Osh is een lastige bestemming geworden om op te vliegen.

Zwaarte van de reis 
Een groot deel van de reis is over onverharde wegen. Maar deze zijn niet heel erg lastig en zeker zonder offroad ervaring te doen. 

Klimaat
Kirgizië heeft een landklimaat, met sterke lokale afwijkingen. In het algemeen is het een zonnig land met 2900 uren zonlicht per jaar in sommige streken. Het is warmer in Osj en in de regio rond het Issyk Köl.  In de bergen zijn de temperaturen op een hoogte tussen de 800 en 1700 meter ongeveer 26 tot 30 graden. De zomers in Kirgizië zijn mild in het hooggebergte en warm in de lager gelegen gebieden in het noorden en noordwesten. Daar loopt de thermometer van juni tot en met augustus gemiddeld op naar 29 tot 33 graden, in de hooggebergtes is het in de zomer vrij koel en op grotere hoogtes vriest het bijna het hele jaar. De hoogste bergtoppen zijn dan ook voorzien van eeuwige sneeuw en gletsjers.

Overnachtingen  
Ons doel is om je zoveel mogelijk authentieke delen van het land te laten zien. Je zult hierdoor op plaatsen komen waar de lokale bevolking nog niet vaak in aanraking is gekomen met westerse toeristen. In deze gebieden zullen de faciliteiten niet altijd optimaal zijn. Daarentegen zijn de hotels en restaurants beter verzorgd op plaatsen met toeristische attracties. Houd dus rekening met deze verschillen.

Rijbewijs 
Je hebt voor Kirgizië een internationaal rijbewijs nodig en je moet ouder dan 21 jaar zijn. Dit internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanvragen. In België kun je voor het internationaal rijbewijs bij de gemeente van je woonplaats terecht.

Visum
Een visum is niet meer nodig voor Kirgizie. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een stempel in je paspoort waarmee je drie weken in het land kunt blijven.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen, staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SKI
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner