Logo Motortrails.nl motorreizen

USA Wild West Off-roadTijdens deze reis rijd je op een Suzuki DRZ 400, één van de meest populaire off-road motoren in de USA. Verder is er één verlaagd model beschikbaar, een Kawasaki KLR 650.

Zwaarte van de reis
Deze reis gaat door de meest afgelegen gebieden van Amerika; Utah, Wyoming, Colorado en Idaho. 85% van de wegen waar we op rijden zijn dirtroads, wegen met gravel. De rest is asfalt. In principe is dit voor een beetje geoefende motorrijder prima te doen. Natuurlijk is het wel goed vooraf een korte training te volgen. Reisleider Marco Vandewater geeft zo’n training, het is meteen een leuke manier voor de groepsleden elkaar vast te leren kennen.

Reisleider
Marco van de Water is een ervaren reisleider die dit deel van Amerika kent als zijn broekzak. Hij is niet alleen een geoefend motorrijder maar kan ons ook veel vertellen over de geschiedenis, cultuur en natuur van de gebieden waar we doorheen komen.  

Overnachtingen
Verwacht onderweg geen 4 sterren hotels met zwembad, die zijn er gewoonweg niet. We zullen wel authentieke onderkomens tegenkomen die je terugbrengen naar de tijd van het Wilde Westen en The Fifties, met saloons en alles wat daarbij hoort.

Volgauto
Tijdens de trip gaat er volgauto mee die wordt gereden door Amerikakenner Marc Stakenburg. Vanwege de verlatenheid van de streek nemen we zaken als proviand, reserve onderdelen en een reservemotor mee. Dit is een Honda XR 250. Ook de extra bagage van de reizigers gaat op deze manier mee. Rijders wordt gevraagd een waterdichte bagagerol mee te nemen voor de standaardbagage.

Op sommige delen zal de auto een andere route moeten volgen omdat de weggetjes te smal zijn. Via satelliettelefoon kan in noodgevallen altijd contact worden gelegd tussen groep en volgauto, en de buitenwereld.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met bescherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Hoewel de trip tijdens de zomerperiode valt zullen we grote verschillen in temperatuur meemaken. Op de hogere passen kan sneeuw liggen. Neem dus zowel thermo ondergoed als T-shirts mee. Kleding die in laagjes is te dragen werkt het best.

Visum
Om Amerika binnen te komen heb je een elektronisch visum nodig. Het visum is twee jaar geldig en kun je aanvragen via deze link. https://estavs.nl/ Het is raadzaam dit enkele weken voor aanvang van de reis te regelen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  UOT
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner