Logo Motortrails.nl motorreizen

Peru Inca AutoreisTijdens deze reis rijd je zelf in een Toyota Hilux 4x4 auto.

Zwaarte van de reis
De afstanden kunnen soms lang zijn maar gezien de goede staat van de verharde wegen in Peru zal dit niet direct als zwaar ervaren worden. De onverharde wegen zijn meestal goed aangereden en vlak, zonder teveel lastige obstakels. De hoogte kan een serieuze rol gaan spelen in het tweede deel van de reis. In het handboek wordt vermeld wanneer en welke symptomen van hoogteziekte je serieus dient te nemen. 

Klimaat
Peru is een land met zeer uiteenlopende klimaten. Aan de kust en op de aansluitende woestijnvlakte is het zeer heet en droog. In het Andesgebergte zijn passen hoger dan 4.000 meter. Aan de oostkant van de Andes ligt het tropische Amazone regenwoud met het hele jaar door flinke regenval en een broeiende temperatuur. Echter de kans op regen in mei op de route is minimaal. Vooral in de Andes is het niet altijd warm.  Ondanks dat het overdag in de meeste plaatsen rond de 20 graden is kan het ’s avonds flink afkoelen. Neem daarom vooral kleding mee die je over elkaar aan kunt trekken. 

Overnachtingen
Onderweg is er weinig keuze uit hotels. Dit betekent dat de kwaliteit van de hotels wisselend is. Alle hotels tijdens deze reis hebben een eigen badkamer en wc op de kamer. 

Rijbewijs 
Het Nederlands rijbewijs is geldig in Peru. Hier is geen internationaal rijbewijs noodzakelijk.

Visa
Voor Peru is het niet nodig vooraf een visum te regelen. Deze krijg je bij aankomst op de luchthaven van Lima.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen, staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt. 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SPE
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  2 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner