Logo Motortrails.nl motorreizen

Madagaskar Baobab AutoreisTijdens deze reis rijd je zelf in een handgeschakelde Nissan NP 300 Double Cap diesel.  Deze is bijzonder geschikt voor off-road rijden.

Zwaarte van de reis 
Tijdens deze reis kom je niet op grote hoogte en niet in extreme weersomstandigheden.

Off Road 
De afstanden zijn niet groot, er zitten geen heel lange trajecten in de reis. In de reis zitten vier lastige offroad dagen. Deze zijn in het zuidoosten van het land. De moeilijkheidsgraad van deze dagen is afhankelijk van het weer. Wanneer het heel erg droog is geweest kan de ondergrond op delen bestaan uit rul zand. Dit is erg lastig om te rijden. Bij vochtig weer zal dit veranderen in een zachte gladde ondergrond. Dit is natuurlijk op delen van deze trajecten niet over het gehele deel. Ook zal een paar keer een veerpontje genomen moeten worden.

Overnachtingen
In de grotere plaatsen (en dat zijn er niet zo veel) is de accommodatie goed. In de kleinere dorpjes zijn zelfs de beste hotel nog gebrekkig en basic. Hierop dien je wel een beetje voorbereid te zijn.

Klimaat 
De regenmaanden in Madagaskar zijn vooral december tot februari.  Juni tot september zijn droog en heet. De  beste maanden om te reizen zijn oktober en november, en april en mei.

Rijbewijs 
Het Nederlands rijbewijs is geldig in Madagascar. Hier is geen internationaal rijbewijs noodzakelijk.

Visa
Bij aankomst op de luchthaven te koop voor circa 35,- euro

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SMA
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner