Logo Motortrails.nl motorreizen

Cambodja Avonturen AutoreisTijdens deze reis rijd je of in een Toyota Landcruiser of vergelijkbare auto.

Zwaarte van de reis
Zwaarte van de reis. Tijdens deze reis kom je niet op grote hoogte en krijg je niet te maken met extreme weersomstandigheden. Ook zijn de routes niet uitzonderlijk lang. Het enige dat de reis zwaar kan maken zijn de verschillende off road routes. Deze routes kunnen na een regenbui een flinke avontuurlijke uitdaging worden.

Off Road
Een deel van zo’n circa 30% van de reis zal over onverharde wegen gaan. Indien het geregend heeft kunnen deze wegen veranderen in nogal wat blubber.

Klimaat
Cambodja kent zuidwestmoesson die vanaf mei tot en met oktober (lokaal november) zorgt voor relatief hoge hoeveelheden neerslag, waarbij de kustgebieden en vooral aan de kant van de bergen waar de wolken omhoog gaan de meeste regen valt. De totale hoeveelheid neerslag in hoofdstad Phnom Penh ligt gemiddeld net iets onder de 1400 ml per jaar, in het Kirirom National Park loopt dit op naar 3800 tot 5000 millimeter op de natste plekken in het Olifantgebergte (rondom Bokor Hill Station). Vanaf december dalen de neerslagkansen snel omdat de wind dan vanuit het noordoosten komt en voornamelijk drogere en koelere lucht aanvoert. Januari en februari zijn de droogste maanden waarin op sommige plekken in Cambodja nauwelijks regen valt. 

Overnachtingen 
Onderweg overnacht je in vrij eenvoudige hotels en pensions. Op enkele uitzonderingen na hebben alle hotelkamers een eigen wc en badkamer met stromend water.
De hygiëne in de hotels is niet altijd optimaal. In geval van vuil beddengoed kan een (zijden) lakenzak uitkomst bieden.

Rijbewijs
Voor het afsluiten van de WA verzekering in Cambodja is een internationaal rijbewijs vereist. Dit dien je dus voor vertrek bij een ANWB kantoor aan te vragen.

Visa
Op de luchthaven van Phnom Penh kun je bij aankomst een visum kopen voor 20 usd. Je hebt hiervoor alleen een pasfoto nodig.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen, staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SCA
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner