Logo Motortrails.nl motorreizen
Irak Iran Mesopotamie OP JE EIGEN MOTOR DOOR IRAK, IRAN EN TURKIJE

Irak Iran Mesopotamie

Met je eigen motor door Irak, Iran, Armenie en Georgie. Die kans krijg je niet zo vaak. 

Het oude Mesopotamie ligt tussen het stroom gebied van de rivieren Eufraat en Tigris. Dit gebied ligt verdeeld over vier verschillende landen. Dit zijn Turkije, Syrie, Irak en Iran. Syrie kunnen we op dit moment natuurlijk niet binnen. En als we hier nu toch zijn, bezoeken we ook even Armenie en Georgie. 

De reis begint in centraal Turkije. We rijden langs het grens gebied met Syrie, bezoeken de berg Nemrut Dagi, met de grote beelden van goden uit de tijd van Mesopotamie. Dan steken we de grens over met Irak. Hier kunnen we alleen de autonome regio Kurdistan bezoeken. Deze heeft een eigen grens overgang, onafhankelijk van de rest van Irak. Bezoeken hier de drukke hoofdstad Erbil en het mooi geleden Sulaymania. 

Dan steken we de grens over met Iran. We rijden hier door de bergen van noordwest Iran en overnachten in een klein dorp en de grote stad Tabriz. Na Iran komt Armenie, met prachtig gebergte in het zuiden. Na Jerevan rijden we naar Tblisi in Georgie. 

Tenslotte komen rijden we terug naar Turkije, na een prachtige route langs de Zwarte Zee kust en terug de binnenlanden in naar het startpunt van deze boeiende reis.  • Reisdetails

  Reiscode:
  IRK
  Categorie:
  On road (eigen motor)
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 0,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner