Logo Motortrails.nl motorreizen
Filipijnen Noord Hoogtepunten 10 DAGEN BERGEN EN HEEL VEEL BOCHTEN

Filipijnen Noord Hoogtepunten

De Filipijnen is een republiek en bestaat uit 7.641 eilanden waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Wij rijden in het noorden van Luzon. Deze beide eilanden beslaan samen zo’n twee derde van de oppervlakte van het land (7 x Nederland).

Manilla, de hoofdstad, ligt centraal op het eiland Luzon, en is samen met Vigan in het noorden een van de steden die de Spanjaarden reeds in de 16e eeuw gesticht hebben. Het unieke en goed bewaarde historisch centrum van Vigan is in 1999 op de Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Het landschap van Luzon is er een van extremen. Het grootste meer van de Filipijnen, Laguna de Bay en de langste rivier van het land, de Cagayan zijn op het eiland te vinden. Ook beruchte actieve vulkanen zoals de Pinatubo, Mount Taal en de Mayon liggen op Luzon. In het bergachtige noorden liggen de wereldberoemde rijstterrassen van Banaaue die net als Vigan op de werelderfgoedlijst staan. De hoogste berg van Luzon is Mount pulag, die met 2922 meter net iets lager is dan de hoogste berg van de Filipijnen, Mount apo. Naast de bergen zijn op het eiland echter ook uitgestrekte vlakten te vinden, waar veel landbouwproducten van de Filipijnen vandaan komen.

Een paradijs voor gegarandeerd lekker motorrijden over het kolossale gebergte van Noord luzon. Heel veel bochten met geweldige vergezichten alsmede de onder toezicht van UNESCO de majestueuze rijstterrassen van Batad/Banaue maakt deze reis bijzonder. Door de vele tyfoons die dit gebied te verwerken krijgt ieder jaar tussen Juni en November weet men nooit  hoeveel off road we kunnen verwachten. Een goed geasfalteerde weg door de bergen kan hierdoor veranderen in een leuke onverharde route.

Kortom deze reis kent eventuele onverwachte avonturen. • Reisdetails

  Reiscode:
  FIH
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  4 - 10
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 3.295,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner