Logo Motortrails.nl motorreizen
Brazilie Amazone Suriname AMAZONE REGENWOUD, VIER LANDEN EN KUST

Brazilie Amazone Suriname

Een bijzondere reis die te verdelen is in verschillende delen en vier verschillende taalzones. Het eerste deel is het machtige Amazone regenwoud in centraal Brazilie. Je rijdt hier honderden kilometers dwars doorheen en maar af en toe zie je een nederzetting of benzinepomp.

Het tweede deel zijn de drie relatief kleine landen aan de noord kust van Zuid Amerika. We rijden eerst Guyana binnen. Dit is een Engelse kolonie geweest en de bevolking spreekt dan ook Engels. Dan rijden we langs de kust naar het derde land van deze reis. Dit is Suriname. En zoals je weet spreekt men hier Nederlands. Het vierde land is Frans-Guyana. Dit is eigenlijk geen zelfstandig land. Het is onderdeel van Frankrijk. Je spreekt hier Frans en betaalt hier met de Euro. Je bent hier officieel terug in de Europesche unie. 

Na deze bijzondere landen keren we terug in Brazilië voor het derde deel van de reis. Dit is noordoost Brazilie. Met uitgestrekte velden en brede rivieren die we met veerboten oversteken. We stoppen in Belem en Saint Louis aan de kust voordat we vanuit de strandplaats Fortaleza weer terug vliegen. 

Het is een lange reis maar wel met heel veel afwisseling, van landen, culturen, geschiedenis en bevolking.  • Reisdetails

  Reiscode:
  BRA
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  22
  Prijs:
  vanaf 6.995,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner